Ik steek niet onder stoelen of banken dat ik niet met iedereen werk.

Zelf heb ik een grote innerlijke drive om mezelf volledig te ontwikkelen en volop te leven volgens het pad van mijn ziel.

En die innerlijke drive wil ik ook zien in mijn coachee.

Niet omdat ik persé moeilijk wil doen maar omdat mijn coachee anders ongelukkig gaat worden van mijn manier van coachen.

Ik coach graag met de snelheid van een TGV en kan moeilijk om met mensen die in het slachtofferschap blijven hangen. Coachees met een sterke innerlijke drive tot zelfontwikkeling krijgen de beste versie van mij (omdat ík daar heel gelukkig van word) en dat is de enige manier waarop ik wil begeleiden.

Een win-win voor beide partijen!

Ik krijg dan ook regelmatig vragen in de zin van ‘Vicky, hoe weet ik dat ik ‘pas’ in één van jouw trajecten?’.

En misschien stel jij jouzelf ook deze vraag. Ik wil hier bij deze verduidelijking in brengen.

Je kan voor jezelf nagaan in welke van onderstaande fases jij jou situeert.

Fase 1: Er is geen probleem

Je leeft jouw leven en vindt dat er niets aan de hand is.

Ja, het is soms lastig.

Ja, je mist eigenlijk wel échte betekenis in jouw leven.

Ja, je vraagt je soms af waarom je eigenlijk doet wat je doet.

Ja, je merkt dat je soms getriggerd wordt en dat er dan gedachten en emoties komen die je niet kan plaatsen.

Maar ‘ça va ze’.

Het weekend, de komende vakantie, de zon, het terrasje en de BBQ slepen jou er wel doorheen. En het najaar dat is toch altijd voor iedereen een moeilijke periode hé.

 

Je snapt als je in deze fase zit dat je dat niet past in één van mijn trajecten. Maar dat is geen probleem want je zal jezelf die vraag niet stellen en ook geen afspraak maken.

Fase 2: Er is een eerste besef

Je begint te beseffen dat je jezelf toch wel vaak onnodig stress geeft.

Op die vergadering had je nu toch wel graag jouw gedacht gezegd maar je durfde niet want misschien zouden ze jou dan toch wel dom vinden. Je houdt dus jouw mond maar bent ondertussen wel kwaad op jezelf.

Die ene uitnodiging had je toch graag geweigerd maar je durfde niet want ‘we zouden ze dan wel niet van jou vinden’. Dus je gaat maar denkt de hele tijd dat je liever thuis een boek had gelezen.

Na dat gezellige avondje uit, geraak je niet in slaap omdat je iedere situatie in jouw hoofd terug afspeelt om na te gaan of je toch geen fouten hebt gemaakt.

En je vraagt jou regelmatig af wat - naast dat werk, jouw huishouden en de kinderen - jouw leven eigenlijk inhoudt? Iets in jou knaagt en dat terrasje of die citytrip kan dat gevoel niet meer sussen.

Je gaat op zoek naar ‘iets’, geen idee wat en hoe maar er moet iets veranderen.

Zit je in deze fase dan ben je ‘zoekende’ en dan richt je je vooral op laagdrempelige hulpmiddelen zonder kosten en engagement.

Het zou kunnen dat jij jou in deze fase bevindt.

Ik kan je dan vooral helpen door mijn nieuwsbrief, mijn gratis e-boek, mijn gratis webinars en mijn sociale media kanalen. Geen kosten maar wel waardevolle hulp.

Waarom?

Omdat er bij jou iets in beweging aan het komen is en je nu moet zien of deze beweging voldoende interne brandstof heeft om zichzelf in beweging te houden en welke richting je uit wil.

De kernvraag hier is ‘wat zijn jouw verlangens en wat ben je bereid om ervoor te doen?’.

Fase 3: Je beslist om jou écht te laten helpen

Jouw diepere verlangen blijven opspelen. Je beseft dat ze niet meer zullen verdwijnen en jouw innerlijke drive om te groeien is sterker dan jouw angst.

Je wil en moet écht aan de slag met jouw beperkende gedachten en patronen.

De gratis zaken die je kunt volgen en de boeken die je kan lezen zijn waardevol maar je ziet in dat de echte implementatie van al deze kennis niet zomaar gaat.

Een coach / mentor die jou hierin begeleid is voor deze implementatie van essentieel belang.

Een mentor heeft dit pad - door een voor jou nog onbekend gebied - al bewandeld en kan jou hierin bijstaan. Het is de gids die jou op het juiste pad brengt én houdt.

En je beseft dat groei tijd nodig heeft en dat je je dus voor een langere tijd zal moeten engageren.

Je wil investeren in jezelf zowel in tijd als centen en bent bereid in te stappen in een traject.

 

Als je in deze fase zit dan kan het zijn dat mijn traject ‘Blijf jezelf niet in de weg staan!’ het geschikte traject voor jou is.

Om dat te bepalen en te kijken of je daadwerkelijk kan wordt geholpen door dit traject kan je een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen.

Fase 4: Je bent klaar voor ‘meer’

Je hebt jouw leven in handen. Je laat jou niet meer gemakkelijk saboteren. Je beseft dat je zelf aan het roer van het leven staat en dat lukt jou aardig.

Alleen, de ultieme voldoening blijft uit.

Ja, het leven gaat goed en dat is echt te wijten aan jouw eigen inzet en niet aan ‘extern geluk’. Maar je voelt dat er méér is.

Je beseft dat toeval niet bestaat. Zaken komen op jouw pad die je rationeel niet kan verklaren.

En jouw bewustwordingsproces verder laten ontwikkelen is voor jouw de kern van het leven.

Je wéét dat je hier op deze aarde bent met een doel. Je hebt een zielsmissie.

En die zielsmissie wil bestaan. Je voelt ze duwen en trekken maar je weet niet hoe je er moet aan beginnen maar je bent wel bereid om hiervoor all-in te gaan.

Hoe oncomfortabel het ook wordt, zowel voor jezelf als het collectief moet je dit pad van jouw ziel bewandelen. Je voelt dat er geen andere weg is. Er is geen plan B.

Maar je beseft dat je een ervaren gids nodig hebt.

 

Als je in deze fase zit dan kan het zijn dat mijn traject ‘Voor de ziel die haar naam zoekt!’ het geschikte traject voor jou is.

Om dat te bepalen en te kijken of je daadwerkelijk kan wordt geholpen door dit traject kan je ook hiervoor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen.

Fase 5: leren vertrouwen op de weg van jouw ziel

Je hebt de eenheid in jouw ziel grotendeels hersteld, je weet wie je authentiek bent en je hebt zicht op jouw zielsmissie.

Je komt al in meer of mindere mate naar buiten met jouw boodschap.

Je vertrouwt volledig op jouw eigen kunnen.

Je voelt dat je écht op de juiste weg zit. De weg naar ultieme vrijheid, authenticiteit, voldoening en dienaarschap. Maar het leven werpt obstakels op. Het gaat allemaal niet zo simpel.

Je bent een pionier en gaat tegen het collectief in.

Thema’s zoals ‘beslissingen nemen terwijl je radicaal leert vertrouwen op het universum’ en ‘overgave’ of ‘denken in overvloed’ zijn niet zo op 123 in de sacoche.

Omdat het pionierschap lastig en eenzaam is, kan je wel een ankerplaats en een facilitator gebruiken.

 

Mocht je je in deze fase bevinden dan kan je bij mij terecht in het traject ‘Een leven geleid door jouw ziel!’. (Ja, dit is het nieuwe traject dat start in oktober 2022 :))

En ook hier gaan we natuurlijk van start met een kennismakingsgesprek.

In welke fase zit jij?

Wat heb je nu nodig?

 

En als je vragen hebt, laat ze dan zeker weten (gewoon een mail terugsturen :)).