“Vijf jaar terug kon het mij niet schelen wat anderen van mij dachten maar sinds de geboorte van mijn kinderen trok ik mij heel hard aan wat andere mensen van mij zouden denken en had ik heel veel schrik mijzelf te profileren en mijn mening te uiten. Ik wou iedereen plezieren en begon mij zelf meer en meer naar de achtergrond te schuiven. Ik had geen zelfvertrouwen meer en dacht altijd dat mensen mij zouden afwijzen omdat ik mijn mening zou gedeeld hebben. Ik zat op het randje van een burn-out, had geen plezier meer in mijn job en trok die negatieve gedachtengang door naar mijn privéleven. Ik trok mijzelf en mijn functioneren constant in twijfel. Ik had reeds ervaring bij een psychologe maar daar lukte het mij niet om mijn gedachtengang te verzetten of te veranderen. Ik bleef vastzitten in een negatieve spiraal en wist niet van waar dit kwam.

Door het traject ‘Blijf jezelf niet in de weg staan!’ ben ik terug mijn oude ik. Ik durf terug enthousiast mijn ideeën te delen en als ik het met iemand niet eens ben durf ik deze persoon daar over aanspreken. Discussies of meningsverschillen ga ik niet meer uit de weg. Soms heb ik wel nog een extra duwtje nodig maar dan gaat er snel een belletje rinkelen in mijn achterhoofd dat ik aan mijzelf moet en mag denken. Ik heb mijzelf weer teruggevonden, ontdekt dat ik het waard ben om naar te luisteren en als mensen het daarmee niet akkoord zijn, dat dit niet mijn probleem is. Zolang ik achter die keuze sta en dit in mijn belang is, dat dit oké is. Ik vond het initieel moeilijk mijn knelpunten en problemen aan te halen. Maar in een gesprek haal je deze punten toch aan en als het soms moeilijk werd zag Vicky dit onmiddellijk. Die zichtbare erkenning, haalde mij steeds over de streep om toch over die drempel te stappen.

Vicky is zo enthousiast en daardoor lopen de gesprekken super vlot. Haar enthousiasme trek mensen echt over de streep om hun verhaal met haar te delen. Ik raad het iedereen aan die zich niet 100 procent goed in zijn vel voelt. Durf je je mening niet vrijuit te delen, belemmert dit je functioneren, zet dan zeker de stap naar Vicky voor je jezelf niet meer herkent. Ik was weggezakt in een negatieve spiraal. Ik heb mijzelf dankzij Vicky volledig teruggevonden. Ik moet nog dagelijks werken om verder te evolueren in een 'gelukkig' persoon. Ik leer mijzelf elke dag beter kennen, en kan zo op weg naar een bevredigend en volwaardig functioneel leven. Super hard bedankt! Ik kan dit niet genoeg herhalen.”

Elien

 

Ik heb de voorbije maanden gemerkt wat ik ‘geleerd’ heb bij jou. Ik heb het gevoel terug mezelf te kunnen zijn. De slappe lach is meer en meer een constante in mijn leven. Misschien ben ik zelfs nog een betere versie van mezelf dan voorheen. Als ik negatief durf te gaan denken of mezelf te veel opjaag, denk ik aan wat jij mij allemaal hebt geleerd. Hoe kan ik zo’n momenten aanpakken? En waarom denk ik zo? En als ik zo ga denken, is dat dan per se erg? Bedankt dus, Vicky. Ik hoop dat als ik het ooit nog nodig zou hebben om eens met iemand te praten, dat dat dan bij jou kan zijn.

Justine

Door een traumatische ervaring kwam ik op een keerpunt in mijn leven. Enerzijds zocht ik hulp om deze schokkende gebeurtenis een plaats te kunnen geven. Anderzijds deed het mij nadenken over hoe ik verder wou met mijn eigen leven. Omdat er nog altijd een taboe rust op psychologische begeleiding had ik moeite om de stap te zetten. Maakte het feit dat ik toch de stap zette mij dan tot ‘patiënt’ en was ik ‘ziek’? En hoe zou mijn omgeving reageren? Ik heb verschillende stappen gezet om de juiste begeleiding te vinden. Mijn conclusie is dat je iemand moet vinden die bij je past, waarmee het klikt. Dat heb ik bij Vicky gevonden. Ik ben nog steeds ‘onderweg’. Onderweg in het leven, onderweg naar mezelf. Maar ik voel me niet meer als een ‘zoekende’. Ik durf meer te kiezen voor wat ik echt wil/voel voor mezelf en mijn gezin en ik geniet zoveel mogelijk. Ik ben goed zoals ik ben en ik mag mijn eigen keuzes maken. Ik durf niet te zeggen dat ik deze strijd al helemaal gewonnen heb maar ik ben aan het winnen. Vicky is een warm persoon die rust uitstraalt. Ook de praktijk is een rustige omgeving. Zij bracht mij veel inzichten bij en wijst nooit met het vingertje. Ze waant zich nooit ‘de almachtige wetende’. Integendeel, ze deinst er niet voor terug om ook iets van zichzelf te delen. Iedereen zou zichzelf dit cadeau moeten doen. Het is een rustmoment, een pauze voor jezelf waar je heel veel uithaalt en heel veel van krijgt.

Bianca

Toen ik bij Vicky kwam, kampte ik met depressie, donkere gedachten, zware angstaanvallen en geen zelfvertrouwen. Ik twijfelde of psychologische begeleiding mij vooruit zou helpen omdat ik zo diep zat. Bovendien maakte ik mij zorgen of het zou klikken met de psychologe. Zou ik mij op mijn gemak voelen om mezelf bloot te geven? Ondertussen heb ik goede vooruitgang geboekt. Veel zaken heb ik kunnen afsluiten. Ik heb geleerd dat ik ook iemand ben. Iemand met grenzen die ik mag aangeven aan anderen. Mijn draagkracht wordt sterker. Ik was mezelf ‘kwijt’ en sta nu dichter bij mezelf als ooit tevoren. Vicky geeft mij een vertrouwd gevoel. Ze straalt rust uit en weet dat ook over te brengen op mij. Ze toont begrip en ziet mij echt als een individu. Ik heb niet het gevoel dat ik een nummer ben voor haar. Na ieder gesprek voel ik telkens een ontlading. Ik zie Vicky niet enkel als psycholoog. Zo’n titel kan afschrikken. Ik zie haar eerder als een life coach. Iemand die mij bijstuurt waar nodig en die helpt werken met mij om het beste vanuit mezelf te halen. Ik ben dankbaar voor wat ik samen met Vicky al bereikt heb.

F.

Voor de verwerking van mijn ‘probleem’ was het essentieel dat ik mijn verhaal kon doen. Maar voor mij was dat het moeilijkste. Want je weet dat er veel zal naar boven komen en van sommige dingen wil je misschien niet dat deze naar boven komen. De stap naar psychologische begeleiding was voor mij een grote stap omdat ik dacht ‘wat zullen de anderen hiervan denken dat ik naar een psychologe ga?’. Ik was wel benieuwd of het goed zou voelen om zomaar alles bloot te leggen aan iemand die ik totaal niet ken. En of er een klik zou zijn, want dat vind ik belangrijk. Het grootste resultaat is dat ik nu zie waar ik ‘verkeerd’ bent en mezelf kan betrappen op een ‘foute houding’. Ik durf nu eens extra aan mezelf te denken. Iets wat vroeger ondenkbaar was. Soms voel ik mij nog schuldig maar dan zit soms Vicky al eens op mijn schouder in plaats van het stoute mannetje. Vicky is een open persoon die mij een vertrouwd gevoel geeft. Ze geeft uitleg en maakt mij op een gemakkelijke en duidelijke manier duidelijk waar het verkeerd zit. Ze komt snel tot een juiste en goeie conclusie zodat ik sneller kan handelen met de juiste techniek. Ze houdt wel rekening met mijn tempo. Er wordt niets geforceerd en ik voel dat er op één of andere manier voor mij gezorgd is. Het lijkt voor veel mensen een taboe maar eigenlijk is naar een psycholoog gaan zo’n grote hulp voor jezelf. Aan jezelf denken is iets moois, maar gebeurt bij velen niet van nature uit.

Steffi

Wegens burn-out, depressie en onverwerkte gebeurtenissen zocht ik psychologische begeleiding. Ik twijfelde echter wel of ik daadwerkelijk kon worden geholpen. Of het niet allemaal ‘in mijn hoofd’ zat. Het grootste resultaat van de begeleiding en waar ik het meest trots op ben, is het feit dat ik gegroeid ben in zorgen voor mezelf. Ik doe nu niet enkel goed voor anderen maar hou ook rekening met mijn eigen noden. Ik volg nu mijn eigen intuïtie, mijn hart en ik probeer me minder te laten leiden door mijn angst om niet goed genoeg te zijn. Vicky luistert en helpt meedenken. Ze dringt niets op maar begeleidt en laat het uit mezelf komen. Ik voel mij goed bij Vicky en haar manier van werken.

Sarah

Wegens terugkerende patronen van angst, vermijding en onzekerheid die mij belemmerden om te “groeien” als persoon (zowel privé als professioneel) zocht ik hulp. Ik twijfelde om te kiezen voor begeleiding omdat ik geen last had van iets ‘ergs’ of traumatisch. Psychologische begeleiding was volgens mij voor andere mensen met veel grotere problemen of moeilijkheden. Door de begeleiding heb ik het gevoel dat ik stap voor stap groei naar een persoon die ik werkelijk ben in plaats van de persoon die zich als een soort “kameleon” aanpast aan de verwachtingen en het beeld dat de ander voor ogen heeft. Ik ben trots op mijn doorzettingsvermogen omdat ik, ondanks dat ik het heel spannend en eng vind om meer “zichtbaar” te worden, mijn angsten stapje voor stapje meer durf te omarmen. Ik heb beseft dat ik oké ben en dat ik er mag zijn (inclusief de onzekere en minder leuke kantjes). En dat mijn gevoelige kant iets waardevols is en ook graag gehoord wil worden. Ik probeer beter te luisteren naar wat ik opmerk in mijn lijf en stil te staan bij wat dit betekent. Ik waardeer de respectvolle en oordeelloze benadering van Vicky. Ik voel me gehoord en gezien. Daarnaast vind ik het fijn dat er geen “moetens” verbonden zijn aan de sessie (huiswerk).

Tessa

Ik had het gevoel dat er iets ontbrak in mijn leven, maar ik kon er de vinger niet opleggen. Vicky heeft mij geholpen om dat ‘iets’ in kaart te brengen. Ik was vervreemd van mezelf omdat ik me lange tijd niet toegelaten heb om mezelf te zijn. Mooi binnen het kader blijven van de maatschappij weet je wel. De ondersteuning van Vicky is één van de mooiste geschenken die ik mezelf kon geven. Zij heeft me zonder te oordelen, begeleid om eindelijk mezelf te worden. Aankomen in de praktijk voelde als thuiskomen. Een uur herbronnen en weer energie opdoen om te timmeren aan je eigen levenspad. Vicky is oprecht met je begaan, betrouwbaar, respectvol. Zij begeleidde mij vaak naar (soms confronterende) inzichten waarbij ik dacht: enkele eeuwen eerder kreeg je daar de brandstapel voor.

Kristien

 

Ook jouw ervaring delen?

Ben je tevreden voor het resultaat van jouw begeleiding? Zou je dan jouw ervaring willen delen? Op deze manier kan je anderen helpen ook de stap te zetten.

Klik hier