Naar een therapeut gaan, is nog altijd een taboe onderwerp. Mensen schamen zich dat ze het niet alleen kunnen. De meesten vertellen hun omgeving ook niet dat ze in therapie zijn. 

Dit heeft vooral te maken met het misverstand dat er leeft rond therapie. 

Men denkt dat iemand een groot geestelijk probleem heeft als hij of zij in therapie is. En niets is minder waar. Therapeuten worden gezien als oplossers van mentale problemen. Therapeuten worden meestal niet gezien als experts in geestelijk en emotioneel welzijn. En dat zijn we wel. 

Als je muziek wil leren spelen, volg je les bij een muziekleerkracht. Als je een taal wil leren spreken, volg je een cursus. Er is niemand die daar raar van opkijkt of vindt dat je dat van nature moet kunnen. Maar naar wie ga je als je wil leren omgaan met je gevoelens? Als je mentaal veerkrachtiger wil worden? Als je minder vatbaar wil zijn voor stress? 

Als je surft zonder te weten wat je doet, ben je een speelbal van de golven. Als je adequaat leert surfen, word je meester van de golven. Als je niet weet hoe om te gaan met je emoties ben je een speelbal van externe factoren. Als je juist leert om te gaan met je geestelijk welzijn word je meester van je leven.