Als dit niet de eerste letter is dat je leest van mij dan weet je al dat innerlijk groeien een traag proces is. 

Tot grote frustratie van mijn coachees :). 

Enne, soms ook nog van mij zenne. 

 

Maar toch is het zo. 

Ik zeg dan ook vaak ‘je mag jezelf niet vergelijken met de persoon die je gisteren of vorige week was maar wel met de persoon die je vorig jaar of twee jaar geleden was’. 

 

Dat doe ik zelf namelijk ook zo. 

En daarbij zijn mijn artikels natuurlijk een mooie bron van informatie. 

Gezien ik al sinds begin 2020 wekelijks mijn bedenkingen op papier zet, heb ik een naslagwerk van mijn eigen evolutie (misschien ben jij wel een fervente dagboekschrijver en heb je dat ook hé?).

 

Zo keek ik vandaag eens terug naar wat ik schreef in deze periode vorig jaar. 

Toen had ik het over een oude ziel met een machete en schreef ik over mijn visionair denken en mijn pionierschap - mijn trailblazer zijn: ik heb een visie, ik creëer zaken, ik zet dingen in de wereld op een manier die er voordien nog niet was. 

 

En als ik nu, één jaar later, kijk naar wat ik heb neergezet dan zie ik - achteruit kijkend - het groter geheel. 

Ik ben een mentor voor de vrouw die haar pad zoekt waarbij ik die vrouw help om zich niet meer klein te houden, om in haar grootsheid te gaan staan en om echt in de wereld te zetten wat ze hier komt doen. 

 

Dit vertaalt zich concreet in drie trajecten. 

 

Jou niet meer klein houden dat vraagt dat je jouzelf niet meer laat tegenhouden door jouw eigen innerlijke saboteurs. Hierbij help ik via het traject ‘Blijf jezelf niet meer in de weg staan!’.

 

In jouw grootsheid gaan staan, betekent ontdekken wie je authentiek bent, wat jouw ‘zone of genius’ is en ten volle te gaan doen waar jij goed in bent. Dit ontdekken we samen in het traject ‘Voor de ziel die haar naam zoekt!’

 

En écht in de wereld zetten wat je hier komt doen op deze aarde, dat gebeurt door je op jouw pad volledig te laten leiden door jouw ziel. De obstakels die je dan tegenkomt op dit pad tackelen we samen via het traject ‘Een leven op het pad geleid door jouw ziel!’

 

Deze drie trajecten vormen één geheel. 

Ze vormen een stappenplan. 

Eerst de saboteurs aan de kant, dan jouw authentieke kwaliteiten boven laten komen en vervolgens jou niet laten afleiden van jouw pad. 

 

Dit alles vanuit mijn visie dat het tijd is voor meer vrouwelijke energie. Dat de wereld er baat bij heeft dat vrouwen recht staan en hun ding gaan doen. Dat we als vrouw lang genoeg onderdrukt geweest zijn en die schrik meegedragen hebben in ons DNA. 

 

De uitwerking van deze visie stond er niet in één dag. 

Er was belange nog geen sprake van het derde traject toen het eerste traject ontstond. 

Alles heeft zich stap voor stap gevormd, één actie-stap per keer. 

Hoe eng ik het ook vond. 

Hoeveel keer ik ook dacht (en nog dikwijls zal denken) ‘why me?’. 

 

Maar ik denk eveneens ‘why not you?’

 

Als jij dit nu aan het lezen bent en je maar enigszins lijkt op mij dan heb jij ook een visie. 

Dan ben jij daar ook gedreven in. 

Dan weet jij ook wat je hier op deze aarde wil neerzetten. 

Dan voel jij ook de roep, de honger van jouw ziel. 

Dus waarom zou jij dat níet kunnen? 

 

Je moet alleen het besluit nemen dat je ervoor wil gaan. 

De rest volgt. 

Stap voor stap. 

Nee, alles moet nog niet helder zijn. 

Je moet alleen het besluit nemen om die eerste stap te zetten. 

En dat is dan ook het enigste wat je nu moet doen. 

 

Wat kan je nu doen wat jou - al is het maar een millimeter - dichter bij jouw doel brengt?