Een tijd geleden goot ik al mijn kennis en ervaring in een traject om gedreven vrouwen die het beu zijn om zichzelf in de weg te staan, te begeleiden. 

Acht sessies boordevol handvaten, vaardigheden, inspiratie en motivatie om aan de slag te gaan met de innerlijke saboteurs. 

Na deze acht sessies bied ik ook de mogelijkheid aan om een verankeringstraject te volgen. In dit traject komt er geen nieuwe informatie meer maar ben ik nog een tijd de stok achter de deur en zorg ik voor de nodige motivatie en feedback om te blijven oefenen met de nieuwe mindset en deze ook vol te houden. De meeste vrouwen volgen dan ook dit traject aansluitend aan het basistraject. 

Nu komt er echter stilaan de vraag naar ‘meer’. 

Een vervolgtraject om nog een stapje verder te gaan. Om niet alleen weinig last meer te hebben van innerlijke saboteurs maar om te leren leven volgens de eigen intuïtie. Het ontdekken van de unieke superpower en het volgen van een eigen pad. En dat is ook logisch: eens de saboteurs rustig zijn, komt er ruimte voor iets anders. Iets dat diep verborgen zat en er nu uit wil. 

Een vervolgtraject dat een concreet, praktisch, voeten-op-de-grond antwoord biedt op de hoe-vraag inzake uitspraken zoals ‘volg jouw intuïtie’ en ‘het universum leidt jou’. 

Omdat ik aan deze vraag wil beantwoorden, had ik vorige week een overleg met mijn eigen coach. 

Samen hebben we een eerste raamwerk gemaakt voor dergelijk vervolgtraject. 

Heb ik kennis en inzichten hiervoor? Ja! 

Wil ik vrouwen hierin begeleiden? Ja! 

Maar toen alles op papier stond, begon mijn innerlijke criticus zich te roeren. 

Ik vroeg namelijk aan mijn coach welke timing ze in gedachten had. Haar antwoord: ‘klaar tegen september’. Ik had gehoopt op ‘tegen volgend jaar.’

En toen was mijn criticus wakker 😱. 

Op het moment zelf gaf hij mij enkel een ongemakkelijk gevoel en kon ik niet goed verwoorden wat hij mij juist wilde duidelijk maken maar dat veranderde de dag nadien….

De dag nadien keek ik naar de documentaire ‘Maiden’ (te zien op Netflix, een aanrader als je niet gelooft dat je jouw droom kan verwezenlijken maar let op: huilgevaar 😊).

‘Maiden’ gaat over Tracy Edwards die in 1989 de wereld rond zeilde tijdens de Whitbread Round the World Race (70.000 km) met de eerste volledig vrouwelijke crew. 

In die tijd was er in de zeilwereld geen plaats voor vrouwen. En niemand in de zeilwereld geloofde überhaupt dat het mogelijk was. Dus wat ze deed was baanbrekend en betekende heel veel voor de plaats van de vrouw in de zeilwereld. 

Tracy was heel strijdvaardig maar tegelijk ook heel onzeker. 

Tijdens een interview vertelde ze dat er de hele tijd een stemmetje in haar hoofd rondspookte: ‘ben ik wel de juiste persoon hiervoor?’.

En toen viel mijn frank! (en ja, ik vertik het om hier een euro van te maken 😀).

Dat waren de woorden die mijn criticus mij gisteren ook te voelen gaf. 

‘Ben jij wel de juiste persoon om vrouwen te begeleiden op weg naar hun eigen intuïtieve superpower?’. 

Waarmee hij eigenlijk bedoelde ‘ben jij wel goed genoeg in jouw vak om dit te doen?’.

Maar zoals je ondertussen wel weet, luister ik niet naar mijn innerlijke criticus. 

Ik was blij dat ik hem begreep, bedankte hem voor zijn wil om mij te beschermen en vertelde hem dat ik dit toch zal doen!

Dus ik ga aan de slag met een vervolgtraject. 

Klein detail: toen mijn coach mijn gezicht zag bij haar woorden ‘klaar tegen september’, zei ze ‘oktober mag ook 😊’.

 

PS: Ben je benieuwd naar mijn basistraject en de manier waarop ik jou kan helpen, schrijf je dan in voor mijn gratis webinar ‘Stop met jezelf te saboteren’ op 31 mei om 19u. 

Voor meer informatie en inschrijving: https://psyfero.be/aanvraag-webinar