Op vrijdagavond (30/04) krijg ik een berichtje van mijn coach waarin staat ‘Fijne feestnacht!’. 

Ik lees het en heb eigenlijk geen idee wat ze bedoelt…

In eerste instantie denk ik dat het een vergissing is. Misschien denkt ze dat het mijn verjaardag is? Maar waarom zou ze dan zeggen ‘nacht’? Ik ben nu niet echt een super feestbeest. 

Of misschien is het voor iemand anders? Een andere Vicky die ze kent? Iemand die wel de hele nacht feest? Maar het is corona….

De vragen schieten door mijn hoofd. Maar op het moment dat ik het bericht lees, is het na 23u en ik wil haar niet meer sturen door nog een bericht terug te sturen. 

Door het feit dat ik heb geleerd hoe ik mijn brein kan stilleggen, kan ik rustig slapen. Vroeger ging mij dat dus niet gelukt zijn hé. Dan werd ik iedere uur wakker met de vraag ‘wat bedoelt ze nu toch?’ 😀.

’s Morgens stuur ik haar een bericht terug: ‘Nu ben niet mee zenne Ann. Hoe bedoel je?’.

Terwijl dit naar haar op weg is, besef ik dat ik dat vroeger ook niet zou hebben gedurfd. 

Na een slapeloze nacht zou ik (of beter mijn innerlijk criticus) beslissen om dit berichtje te negeren. Het af te doen als een vergissing. 

Waarom? 

Omdat mijn innerlijke criticus er op die manier voor zou willen zorgen dat ik niet zou moeten toegeven dat ik geen flauw idee heb wat ze bedoelt. Want als ik niet weet wat ze bedoelt, zal ik wel dom zijn. En deze beleving zou mijn innerlijk criticus in het verleden niet willen toestaan. Of misschien wordt ze wel kwaad omdat ik haar niet begrijp. En de angst voelen dat iemand kwaad zou zijn, was vroeger ondraaglijk…

Ann antwoordt ‘Zoek even op: Walpurgisnacht’ en ze voegt er een smiley aan toe. Mijn criticus ontspant ‘oef, ze is tenminste niet kwaad!’. 

Ja, ook mijn innerlijke criticus panikeert nog regelmatig. Maar ik heb geleerd om niet meer naar hem te luisteren en zélf mijn leven in handen te nemen. 

Maar nu heb ik nog een raadsel: Walpurgisnacht? Nog nooit van gehoord? Jij wel? 

Maar hier komt het internet dus in het verhaal. 

Al snel leer ik dat Walpurgisnacht een feest is dat wordt gevierd in de nacht van 30 april op 1 mei waarbij heksen samenkomen tijdens een groot heksenbal 😃. 

Het gaat voornamelijk om het vieren van de lente, de vruchtbaarheid en de Germaanse godin Freya. In vele streken wordt het nog gevierd door zich te verkleden als heks en grote vreugdevuren aan te steken.

Tja, nu valt mijne frank natuurlijk. Fijne feestnacht voor de heks in mij 😊.

Fantastisch hé!

Het was vrijdagavond. Ann hoefde helemaal niet meer met haar werk en met mij bezig te zijn. Maar toch stuurde ze mij een berichtje wanneer ze iets zag passeren wat met mij te maken heeft. 

En dat is wat een goede coach en therapeut doet!

Je bent helemaal geen nummer in de rij. Een coach denkt ook aan jou als je er niet bent. 

Een coach ziet jou en begrijpt jou écht. 

Een coach is iemand die met jou meeloopt en voor jou supportert. Iemand die in jou gelooft vóór dat je in jezelf gelooft. Iemand die jou potentieel ziet en wat jij kan bereiken nog vóór je het zelf ziet. 

Is een goede coach een investering? 

Ja. 

Maar een goede handtas is ook een investering. 

En deze stuurt mij geen berichtje. Deze zorgt er niet voor dat ik groei en bloei bij het vervullen van mijn missie. Deze zorgt er niet voor dat ik mijn weerspiegeling zie door haar ogen!